fina filmer som upptagit min tid senaste dagarna

nu under jullovet har jag ägnat en del tid åt filmtittande. jag har lyckats se exempelvis 27 dresses, och rätt mycket harry potter (som alltid piggar upp själen). utöver det har jag också sett 4 abosolut minnesvärda:

Black Swan:

De flesta ballerioner, så som man tänker sig dem, som jobbar fullt ut med det hela lever för det och inget annat. Så gör även Nina. När den tidigare storstjärnan falnar spås Nina att bli nästa hit, och utses huvudrollen av en alternativ version av svansjön.
Black Swan har fått 12 oscarsnomineringar. Något som ingen annan film någonsin fått förut. Och den är oerhört vacker med fantastiska julssättningar. Den dramatiska musiken kraftfull och framför allt är Natalie Portman är helt otrolig!
Se den! Ladda ner den nu, jag vet inte riktigt när den kommer till sverige men den lär nog vara ännu lite bättre på bio.

Winters Bone:

Igår såg jag winter's bone. Vad jag vet är den inte så välkänd, publicerad 2010, men var enormt bra. Filmens storhet allt igenom bygger på kontrasten mellan den smutsiga historien och de vackra filmandet, de slående naturbilderna.
Ree är en 17 årig flicka som växt upp med en knark-handlande pappa (som sedan några veckor varit försvunnen), psykiskt sjuka mamma och därmed tvingats uppfostra sina yngre syskon. När pappan inte dyker upp för sin rättegång får hon höra att familjen kommer bli fråntagen sitt hus, och enda de har, om inte någon kan visa vart pappan är. Ree börjar sökandet av honom.

The Social Network:

The social network har fått väldigt bra kritik vilket genast sätter höga förväntningar. handlingen var dock något jag kunde skummat igenom på en sekund på en halv A4a. ändå var inte filmen dålig. den var trots allt helt okej. men för de som inte känner att de vill ödsla 2 timmar på något som kan sammanfattas på en halv A4a kanske borde avstå.

An Education:


An education känns rätt hypad i bloggsfären och rätt underskattad av resten av världen. för ett öga för kläder och flickhjärta som drömmer om lite lyx under världens (i vår fantastis) bästa årtioende är det inte konstigt att bloggare älskar den. jag fick själv en liten klump i halsen och önskade över allt annat att jag var huvudrollsinnehavaren. absolut jättesevärd om du stämmer in på ovanstående beskrivning.

nu ska jag och min bror bänka oss framför the reader. jag läste den för något halvår sedan och trots sin simplisitet  satte den verkligen spår, antagligen på grund av det dramatiska slutet, hur genialiskt slutet knöt ihop påsen av förbisedda frågetecken på ett väldigt vackert sätt. så nu hoppas jag på en jättedunder hit för att förgylla kvällen på den här så bra dagen.
/hanna

Kommentarer
Postat av: Lisa

an education har jag också sett den e bra!

2010-12-28 @ 22:46:24
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: maja.

tack för tipsen, har inte sett någon av dom!

2010-12-29 @ 20:13:53
URL: http://maajis.blogg.se/
Postat av: A

black swan är så fin. men inte har väl oscarsnomineringarna släppts? det är i januari någon gång. fick jag för mig.

2010-12-30 @ 16:13:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0