2008.

januari.

maskå

Jag slutar blogga på hannaberg och börjar på devote. Nanajaja får sitt namn.

februari.


var i schweiz med min mamma.

mars.


sydde kjolar och ting.

april.



klippte håret kort och fotade en massa. försökte mig på 60-tals inspirerade foton.

maj.


åkte till new york med hela familjen. köpte en powershot.
proade på stadsmissionen.
lärde känna världens bästa Flora.
juni.





kände mig ganska inspirationslös men fotoade ändå en hel del.
jag och Flora hade bloggträff med andra bloggflickor. blev en succe. där lärde jag även känna mathilda som jag för gämnan umgås med.
for på jessicas bloggträff i linköping.
åkte på konfirmations läger. tyckte det var pest först men det blev okej till slut.

juli.




konfirmerade mig och åkte till gotland. umgicks med hedvig, astrid och malin kom dit.

augusti.




kom hem i mitten av augusti och skolan började.
slutade blogga.
började blogga.

september.



jag köpte nya skor och våndades över att jag hade en blogg.

oktober.



kände mig ganska hjärndöd. som allt rann mellan mina fingrar. hade mest ont i huvudet och väntade på att någon skulle komma och rädda mig. allt var mest en dimma. gjorde inget skolarbete.

november.



jag proade på stadsmissionen. fick jobb. fyllde år. fick världens finaste canon eos 450d. allt luddiga började ta kontur.

december.

¨

jullov. julafton. slut på 2008. jag kan knappt vänta till 2009.
då kommer nian vara över. om man ändå kunde snabbspola.

förutom allt det tråkiga har jag ju ändå lärt känna en massa fint folk här. och i verkligheten.
vi kommer fortsätta vara vänner 2009, emma flora anna mickan sebbe frida linn simon tor matilda clara malle mathilda elsa ebba astrid  (vi kände väl varann innan men vi har aldrig umgåtts som nu)? 
Och ni andra gamla helt fantastiska, malin madde hedvig gabbi felli matilda ela.
och tack till er som var mina vänner längre tillbaka. jag tycker om er alla något fantastiskt.


i feel like im under water struggeling to get air.



Jag vaknade klockan 12:00 med samma halsont jag somnade med. Idag har jag inte hunnit med mycket mer än äta tre måltider, gå en lång promenad (hedvig ert hus är borta, har minsann bildbevis) och tittat på film. Myspys. Om ändå den riktiga snön ville komma. Aj-a nu ska jag över till min granne. Adjöken!

vi tog på bästa skjortan o gick ner på karneval.



Jag tror minsann att jag glömt att visa väskan jag köpte i London, på Urban Outfitters. Den är likadan som den jag hade på min header på devote, fast svart. Jag drömde om den väskan varje natt tills jag for till New York i våras. Där fann jag den. Rosa krokodilskinn, lika plastig som en trädgådsflamingo. Då fick jag nästan för mig att gårta en skvätt. Jag som gått och planerat våra fina dagar ihop de närmaste två månaderna. Men det blev det inget av.
På oxford street  i november tvingade jag in min mamma på urban oufitters. Efter att provat det ena plagget efter det andra under vad som var rena rama kaoset fann jag in under en stol världens vackraste väska. Jag kände direkt igen den. Men istället för det rosa krokodilskinnet var den svart med fina utstående svarta prickar på. Nu har vi levt loppan i 29 dagar. Oskiljaktigt. BFF.
I övrigt såg jag ut så här idag. Min brors gamla tröja och en halsduk funnen inne på H&Ms mellandagsrea.
Sa jag förrästen att jag är på Gotland, att vi har tänt en brasa då snön ligger tunn där ute i nattens mörker och värmt mig med världens bästa laxsoppa som middag. Flott som Agnes brukar säga.

the king.



Imorgon (idag) åker jag till Gotland. Det ska bli mysigt. Jag har en hög böcker att läsa och jag måste göra mina intagningprov(AH!). Dessutom känns det inte som jag fått tillbringa tillräckligt med tid med min kamera ännu. Varken den gamla analoga eller systemkameran. Bloggning kommer därifrån.
Nu har jag mycket att stå i innan vi åker härifrån. Ingen tid att sova här inte. Inte alls. Gäsp.


julrea.


Idag har jag hunnit med att umgås med min pappa i tre timmar. Han är mysig han. Nu ligger det här i hallen målardukar, nya pennor, en bok om teckning, nytt filofax papper och barabanpapa    hamburgertelefonen i hallen och väntar på att packas upp! Igår var jag på julrean också vilket resulterade i dessa kjolar ovan. Båda från Topshop. 

och vem blir inte ful i 60 watts ljus.

 
sista bilden är min famors julbord.
Mina julklappar. + en massa annat.

happy people.

första bilden: första dagen i skolan utan strumpbyxor, långrast. andra: emma + någons arm.

Jag skulle göra mycket för sena sommarnätter, varma vindar, solluktande hud, cykelturer utan lysa under bäcksvarta nätter, brunbrända ben, att vakna till fågelkvitter, ett paket grädde och ett paket nyponsoppa till lunch, ragnar, sand i sandalerna, att äta nutella med fingrarna, att gå till parken under långrasterna, att nynna på årets sommarplågor, glass från hamnboden, sitta under parsollet med Hedvig och blicka ut över havet samtidigt som man klagar över musik valet av rix fm för att sedan sjunga med så högt man kan. De ni, det är sommar.

och men tjaaaa, är favoriten. Den ska vi köra på igen Malin och Heddi. Och kanske Ragnars teknik. 

God Jul!

Jag vet att jag borde sova men jag är för jul-lycklig att det bara inte går. Jag bara sitter här och ler. Och så var det julafton igen. God Jul. Ni har vart så himlans bäst.
ps. Min rosett fick jag av mamma i födelsedagspresent.

nu är det minsann jul.


ps. fann länken hos mango, det här var något av det finaste jag sett.

grandma.



Några av de bilder som kommer hamna i farmors och mormors paket. Samtliga är tagna av grymma Astrid.
Nu ska jag sova för imorgon ska jag minsann upp i ottan!

Stjärnfallet det är jag o du är himlen för mig varje dag.

Bilder tagna av Astrid, Nikon D40, AF-S Nikkor 55-200 mm

Visst är min ryggsäck nya modebloggstrenden girls? Sjukt snygg, inte, men bekvämt. Nu ska vi äta lussebullar!

Stjärnorna lyser väl lika klart i din del av stan?


Idag fikade jag med Flora. Hon är bra bra hon. 

life on the lake.


Idag är det söndag och jag har tre saker att berätta:
1. Jag lovar att sluta publicera tråkiga inlägg. Jag spyr över min blogg ibland. För såhär och såhär vill jag ha min blogg inte såhär och såhär? Vad vill ni ha mer och minre av på bloggen?
2. Klockan 13:00 ska jag träffa Flora och jag just nu sitter jag äcklig med gårdagens smink i bara den t-shirt jag fann igår kväll innan jag skulle gå och lägga mig.
3. Yes, min leopard päls har använts 10 000 gånger för lite än vad den är värd. 
4. Jag är på väg att bli sjuk. Det känns i hela kroppen. Det är tre dagar till jul och jag vill för allt i världen inte bli sjuk!

a love story. love to new york. love to you.



Alla foton är till en början tagna på en skakande hand med en digital kamera. Sen att jag inte är bäst på att redigera och använder för kvällen nån hemsida som redigerings program gör inte det hela bättre. Bild ett och fyra är fula. Och ändå de bästa. Vilka ska jag rama in och ge bort? Jesus!
(bilderna huggs av på på höger sida så det är därför det ser lite konstigt ut. måste egentligen göra bloggen bredare men har inte orkat..)

i need someone who's good. someone who's nice.




ca klockan 00:55 råkade jag radera bilder på vad jag hade på mig idag. Jag tog nya. Inte lika bra. Turkosa strumpbyxor, vit tshirt klänning och en tröja med en häst. Till det gummistövlar, skinnjacka och väska såklart. Nu är klockan 01:28 och jag redigerar bilder som ska bli en julklapp till min bror och hans flickvän. Serien heter A love story och utspelar sig i New York. Alltså gamla bilder som jag tog på de två i New York. Dyker med största sannorlikhet upp här snart.
Imorgon ska jag träffa Flora så nu borde jag ta mig min skönhetssömn men det finns många fler bilder kvar att fixa. Gäsp.

music.






Det är den 20 December och det regnar utanför mitt fönster. Lite musik kan nästan pigga upp lite.

owl.


Jag har redigerat om lite bilder. Det här är en av dem.

JULLOV!

Det gillar vi gott folk! Såhär såg jag ut ivarjefall. Klänningen är second hand och flätan har jag gjort med egna händer. Nu ska jag dricka glögg, pyssla, slå in julklappar och äta lussebullar. Ikväll ska jag iväg och lyssna på den här mannen, och sen, sen bär det av vidare.

Del 1. Mitt Nya Rum.


1.säng+koffert 2.sängbord med väckarklocka och en bra bok. 3. parkettgolvet. 4. fönster med utsikt mot heden och sedan skogen. 5. (två 4or men vi slår ihop andra 4anå5an) Nedsliten sammets fotölj, en golvlampa för sommarläsning och brevd en bokhylla fullsmockad med olästa och nylästa böcker inhandlade på trevliga loppisar för en femma. 6. (två6or med, jag menar nu den övre) Mina skohyllor. En, två, tre. Alla skor ska få plats. Ovan kan det vara hängare för väskor. 6. (undre) min syhörna. tjusigt gammalt sybord med symaskin och brevid en hängare för rykande färska plagg+tyger. 7. ett avlångt utrymme perfekt som garderob. Tänk kläder ut med hela väggen.

I februari flyttat vi på Gotland. Mitt andra hem. Då hoppas jag att få den gamla vinden med säker 2,5 meter upp till det bjälkprydda taket. Det ser ungefär ut som ovan. Helt oinrett och ganska så kallt. Ingen har någonsin bott där på det kalla oslipade golvet men konstigt nog är det dit snickrat likt en matta framför fönstret ett mönstrat parkett golv. Fint tycker jag.
 
I taket ovanför parketten skulle jag hänga en jättelik kristallkrona:


På väggen som jag tittar på innan jag somnar skulle jag tapetsera antigen med fiskar:
 eller hänga en jättelik karta på:
Vid sängkanten skulle en fin Louis Vuitton koffert ligga, ovan på den skulle mina favorit skor stå.

På nattygsbordet skulle min väckarklocka befinna sig, och en bra bok såklart! 

Och gärna en rosa telefon att prata i timmar i:

Under sängen skulle jag gömma alla mina hundratals tidningar. De skulle ligga i travar och innan jag släckte lampan om kvällen skulle jag dra fram under sängen och läsa gamla artiklar.

Utanför mitt fönster tycks åkrarna oändliga innan de når skogen i horisonten. Nedanför betar flera kor och en häst fridfullt. Spetsgardrinerna hänger ordentligt på var sin sida. I fönstret står en kanin som jag tänder om kvällarna.



Nu ska jag sova för att imorgon är det avslutning och då ska jag se otroligt fancy ut!

Hello World This Is Me!


kjol - american apparel. skor och halsduk - hm?, mössa - second hand och gamla kappan - indiska + marc jacobs tygkassen.

Idag.

you give some loving to.


Idag var vi med klassen på Gamla stans julmarknad. Årlig tradition som alla slutat uppskatta. Fast inte jag. Även fast det är himlans kallt. Kanske mest eftersom jag invigde den kjol jag köpte i New York i våras tillsammans med ett par transparenta strumpbyxor (fast det märkte jag inte förräns jag gått ut). Jag och Malin prova ivarjefall pepparkaks muffinen på espresso house. Yummy - nya stamkunder - oh yes. Sen gick gabbi, jag  å malin över till söder där jag hittade en perfekt julklapp till en fin vän och ett hårband. Malin hittade som vanligt en LP skiva.  

Nu ska jag julpynta till Doris stämma.

i don't look back now.



December kyla- oh yes. Men mest regn. Och jag ursäktar suddiga bilder, men det är grymt svårt med fokus på självutlösaren. Jag ska ta mig tid ikväll att läsa nogrannt i hanboken, annarskommer jag helt enkelt kila in på claes ohlson och köpa en kamera avtryckare för så här kan det minsann inte se ut!

Nu-skola.


that even i could be the star.



Det känns som det vore 1000 år sedan jag lyssnade på the shins.

i'm long gone.




Ottie frågade mig om julklappstips. Jag är specialist på sånt! Grejen är bara att lyssna. Folk berättar jämt vad de önskar sig, med mening eller inte. Men det här brukar gå hem:

Pappor:
Pappor är svårast men ändå enklast. De brukar gilla saker man gjort. En tavla kanske. Sen funkar alltid en skiva. Vad brukar han lyssna på och vilka låtar skruvar han upp extra på i bilen? Min pappa lyssnar på skivorna hemma enbart eftersom de är de enda han har. Därför behövs det förnyas lite då och då. Och kanske inte enbart med sån där gammal gubb musik som de brukar lyssna, blanda ut lite. För min pappa blir himlans stolt när han kan berätta för mig att han lyssnar på Kate Perry.

Mammor:
Mammor gillar glittriga saker mer än man tror. Det finns inget som gör min mamma så glad som ett fint halsband (hon har inte hål i öronen, tycker det är obekvämt med armband och ringar känns fel att ge sin mamma) men annat glittrigt går ju också hem.

Systrar/Tjejkompisar:
Jag har inga systrar så jag ser det som som en vän. Ivarjefall så måste man lyssna. Mina kompisar tjatar säkert varje dag om vad de önskar sig. Men en bland cd funkar alltid. Jag tycker också att det är extra kul att både leta och ge bort kanske en sjal eller par armband jag hittat second hand.

Bröder/Killkompisar:
Jag har två helt olika bröder att köpa julklappar till. Pocketböcker (åk till te x myrorna, där kostar de 5-20 kr st) funkar, fördelen med att köpa second hand om du inte ska köpa en specifik bok är att då kan du köpa massor och bland dem finns det alltid något som passar. Min andra bror är ganska lätt att köpa kläder till. Tänk på vad han gillar och du vet behöver och kombiner det. Ett exempel är att han behöver strumpor, köp då en massa färgglada.


Det var min lista. Hoppas det hjälper hyfsat.

are we human or are we denser?


bild från i somras.

För första gången på länge har jag en smula julkänsla. Den vill ut i form av julklapps inslagning, pepparkaksbak och julepynt. För imorse låg ett tunt men alldeles vitt lager frost (som såg ut som snö) på marken. Gissa om jag var glad. Sedan åkte jag ensam in till stan på julklapps jakt. Nu ligger de där på mitt golv och väntar på att få bli inslagna i röda snören. Bara en sak skaver på denna juldag, vad har egentligen kassörer mot oss barn? Herrehjärtanes, ingen frågade mig ifall jag ville få mina klappar inslagna men både de föregående kunderna och de efter. Nä nu får jag ta å göra det själv då, fast det är ändå trevligare..

vi kommer att dö samtidigt du och jag.


väska  urban outfitters, strumpbyxor  bruna+oranga(mammas+h&m)  kofta  pappas.

Idag är femte sista skoldagen. Jag vill ha lovlovlov nu! Nu har jag dessutom skrivit en riktigt ordentlig julklappslista och i eftermiddag bär det av till stan för att fylla på de som jag köpt i november.

puss!

all i want for christmas.

Klicka på bilderna för att se vart de kommer ifrån.

Här kommer årets önskelista:



En sån där fin vit kaninlampa.
Fast pappa köpte fel och det blev ett kanin-mumintroll med vingar. Han och jag ska åka in tillsammans till stan för första gången på 1000 år och byta den. Just nu tycker jag om mina pappa något förskräckligt.



Rosa strumpbyxor är äckligt fint. Jag vill ha likadana som Veronica. Hennes kommer förmodligen från Filippa K men budgetvarianter finns ju alltid.
Dom var lite fel rosa men det kan jag leva med.



Biljetter till Marcus Krunegård den första februari.
Biljetter till Veronica Maggios konsert den sjusjunde mars.
Nu får jag köpa biljetter till Marcus själv. Men de kostar ju för 17 bara 195 kr så inga tårar här inte. :)



Vita fina coverse.



Jag vinglar runt oseende i mina nuvarande glasögon. Nya behöves.

God Jul om tio dagar!
ps. Tack Mandie och Therese!
ps2. As, jag har telia.

bästa sommar-


killen är helt skev.



Idag fyller mormor 83 år. Det är hemma hos henne jag hållt till idag. Innan dess hann jag köpa skorna ovan på stadsmissionen. Fullträff.

Adjökens!

and so it hurt.


a story about a boy and a bird.



1961, tagna av min farfar på min pappa och en fågel.

Nä nu måste jag verkligen sova!


som jordens korta dagar.



Idag fikade jag och Malin på cafe hängmattan. Vi har gått förbi där säkert tusen gånger och kikat in, och såklart gått vidare. Idag gick vi in. Det var inte så där superduper häftigt. Men deras pepparkakor var fina. Och deras chailatte, och varmachoklad. Det var vår recension. Jakten på det perfekta cafet fortsätter.
Innan dess hade Malin funnit en fin vinylskiva, och en kofta med på tok för många hål för sitt pris. De förklarade för oss noga i kassan inne på weekday att det är second hand så då är det så. På de allraallra flesta second hand butiker slänger man saker direkt ifall det inte är något extra fint märke. Hmfps. Hon köpte den ändå. Och jag ett par stickade leggings. Yes. Äntligen. Dessutom hade de felmärkt och jag fick dem för en 50 lapp mindre. Imorgon ska jag också ta mig en runda till stadsmissionen där jag fann ett par alldelesalldeles perfekta skor. Hjärtat slog dubbelt.

Nu lyssnar jag på the lakes of canada, en annan version, smutser och for the windows in paradise

Godnatt!

lucia.



Idag ska en av de vackraste flickorna jag känner vara Lucia. Matilda heter hon.

ufo.



Äntligen börjar det kännas lite jul här hemma, med pepparkaks och lussebulledoft i hela huset.

ajaj.


skor för 6 pund, london.

To be gone    My Secret    Stjärnfallet     Mon amie la rose

Nu ska jag äta bröd som mamma precis bakat. mums.
ps.Har något sett ett par stickade leggings, som de här ungefär? Tänk efter, snälla!

summer.



utan snö kan det lika gärna vara sommar.

Sally's Detective Agency.

Efter att ha gjort alla dumma läxor om kvällarna finns inget mysigare än att krypa ner under en filt i framför tvn för att följa sitt favorit program. Jag älskar att följa program, att med spänning slå sig ner i tv soffan en gång i veckan, för att äntligen få se något som jag väntat på i precis en vecka på att få se igen. Det enda problemet är att jag avskyr vart enda program på tv. Jomen visst så går Dexter, Pushing Daisies, Twin Peaks och Agatha Christie deckare ann men hur ofta lyxar tvn till med det. Aldrig i princip. Så där sitter jag surmulet och tittar på Nytt läge eller värre. Då brukar jag fantisera ihop världens bästa tv-serie.

Den skulle handla om en flicka som skulle heta Sally eller något annat extra fint. Hon skulle vara detektiv med en egen detektivbyrå. Dit skulle olyckliga flickor och pojkar gå när de hade olösliga mord som Sally med ett leende och intellegents som ingen annan löste utan problem under en timmes tv-tid.

Sally skulle bo i en ofantligt vacker stad - tänk en blandning av Stockholm (tänk lärkstan), London, Paris och Visby. Så här:



Hon skulle bo såhär alldeles ensam:



I hallen hemma hos sally skulle färgglada skor ligga i drivor och det skulle kännas lite så här varje morgon när hon skulle klä på sig (fast det skulle man ju inte se i varje avsnitt såklart). Hennes garderob skulle vara proppfylld med söta klänningar och små stickade koftor i alla regnbågens färger. Från lådarna i byrån skulle benen till prickiga, turkosa, röda, rosa, blå, gröna och hjärt-mönstrade strumpbyxor hänga ut.



Sally skulle vara ofantligt olyckigt kär i en man hon inte kände. Han skulle vara puppnåligt stilig och bära wayfarers på bilderna i tidningarna. I slutet av första säsongen skulle de såklart mötas. Alla som satt hemma framför tvn skulle också vara hemligt förälskade i honom. Men varje vecka skulle även någon annan stilig man gästa Sallys detektivbyrå, fast de skulle hitta en själsfrände i slutet av varje avsnitt. Honom skulle man drömma om lite ända tills nästa avsnitt då det kom någon ny.



Då och då skulle Sally fara till landet för att hälsa på sin minst lika smarta faster som hon växt upp med. Där skulle de lösa mysterier tillsammans i kanske två avsnitt. Det skulle kännas så här där:



Introt skulle vara såhär:

 

Det tv-programmet skulle jag följa. Fast jag är fånig som drömmer om sådant. Jaja, vad skulle du bänka dig för varje vecka?

we've broken our mirrors.


Nya nirvana t-shirten(30kr), kofta  pappas och fransströvlarna från London.

Idag har tittat klart på Dexter, klippt i tidningar, druckit glögg och annat ovettigt. Det blir roligare ikväll förhoppningsvis.
Jag är ledsen för de oacceptabelt suddiga bilderna men mitt stativ har legat hemma hos Astrid den senaste månaden (fast det jämnar ut sig för jag har haft hennes kläder i snart ett halv år) och självutlösaren krånglar mer än gärna i mörker.

kramkalas.

if yesterday was tomorrow.



Mina nya leopardstövlar reflekterar ljuset. Ballt huh?
Igår var jag och Flora ivarjefall på Viktor Rydbergs infokväll, det kändes lite småpirrigt. Gymnasiet jösses. Sen åt vi middag i form av pizza.
Idag så fikade jag med Malin och Ela, för att sedan vandra runt på stan. Jag hittade världens finaste nirvana t-shirt. Den hänger nu på tork eftersom jag handtvättat den för att redan kunna ha imorgon.

Förlåt för att jag inte skrivit kommentarer eller liknande på ett tag, jag har inte ens hunnit läsa mina mejl sen jag kom hem från London. Jag har haft prov och dylikt varenda dag den här veckan. Och det tar tid vet ni.

puss. nu måste jag skynda iväg.

and that's how it is.


västen är second hand och klänningen är gammal som gatan, i övrig så hade jag min nya väska och ett par nya fransskor.

Igår klippte jag till min lugg. Jag kan bara inte hjälpa att jag blir toksugen på att ha det varje gång jag tänker på den här flickan. och sen så var idag var första gången på länge som allt kändes ganska fint, och inte en enda mardrömslektion.

Just nu håller jag på att äta mitt dagliga pepparkaks-och glögg intag. Så adjö.

london.



En london resa, fyra par sko, en väska, en väst, ett par strumpbyxor och en massa nya kunskaper rikare. Och ännu lite bättre London lokalsinne.  

puss.

RSS 2.0