vit himmel.



jag äter godis och dricker te med min bästa kompis anna en söndag som denna. TYCKER OM HÖSTLOV. <3

-astrid

när löven faller.


/hanna

hjärtats ask.

Morsning, just nu sitter jag och sätter ihop ett litet fotobildspel till skolan. När jag gick igenom mapparna med bilder jag har på dator hittade jag lite skoj från bara de senaste dagarna.
Becca hänger:

Inte så bra bild men jag tycker det är lika hjärtskärande varje gång jag hittar små kaniner ute i parkerna här:

Gänget liksom(manne, becca och freja):

Och sen en bild här som jag tog på Hedvig i helgen:


Gah bah nu ska jag fortsätta.
pussar från Hanna

to see the sea


(mycket krisatomic här tror jag)
bilder jag tycker extra mycket om har jag som vana att spara. här vara några fina tycker jag. annars känner jag mig rätt utarbetad. idag fotade jag hela förmiddagen. eftermiddagen jobbades stenhårt i skolan (med lera i och försig men ändå) och efter jag slutat fem så lekte jag och theo en stund. allt det här utan någon som helst mat. jag vräkte alltså i mig middagen ikväll och sen såg jag på solsidan men både mamma och pappa. det bästa är egentligen att titta på dem och se hur de sitter där och drar lite på mungiporna.
nu ska jag sova! godnatt
Förresten - ny spellista. Annars får ni gärna skicka era favvolåtar just nu! (jättegärna)
/hanna
ps. malin åh

never ending


gammal bild. sommar är bäst
.
plus och minus i vardagen:
+ jag har en 200 grammare mintkrokant i handen som det är tre rutor kvar av
+ jag lyssnar på never ending story med limahl
+ höstpromenader i skogen
+ gula löv på marken
+ jag snodde ett par mjukisbyxor som är råmysiga av malin häromdan. äger för annars har jag inga och brukar gå runt i bara fleece. nu=fleece+mjukisar.
+ att min dusch alltid är jättemega varm på vintern. det äger. på vintern.
.
- jag har godislöfte
- jag skriver en tråkig uppsats om konst
- jag fryser alltid om fingrarna nuförtiden
- jag försover mig varje morgon. idag försov jag mig bara en och en halv timme dock. tummen upp.
- jag har brutit mot både mitt kaffe- och godislöfte idag
- att snön töat bort.
- att glöggen inte kommit in i butikerna än.
.
det var allt. nu ska konsten fortsättas med.
/Hanna

senaste dagarna.

Mina senaste dagar kommer lite här.

I torsdags var jag och fanny hemma hos manne och såg det senaste avsnittet av Kungarna. Jag grät en skvätt och det var allmänt mysigt:

Manne har trevlig utsikt:


Igår sov Hedvig över. Vi har ute 2 timmar i skogen och plockade svamp. Älskar skogen, Hedvig och svamp. Bästa kombinationen. Vi måste erkänna att vi fick blodad tand på natur och sitter nu och funderar på att boka en stuga uppe i norra sverige någon vecka till sommaren. Någon som gjort något liknande och har lite tips? Vi vill väl inte ha så mycket stad utan mest träd och dricka te, promenera, fota och läsa i en halv vecka/vecka.

Jag hittade ett hjärtformat löv. Åh vad fint:


Och idag så åkte jag och hedvig in till gamla stan och gick runt i regnet i några timmar. Stockholm är verkligen helt världelöst och otroligt vackert under regn. Jag såg ut såhär i alla fall:

Klart slut. Nu blir det söndagsmiddag med familjen!
/Hanna

first when there is nothing.


Bilder jag tog på Hedvig lite tidigare idag. Nu sitter vi i mitt rum och lyssnar på musik. Vi köpte årets första julmust för någon timme sedan. Bäst.

(Mer bilder)

/Hanna

remmar och klackar och spännen

jag har hittat tradera på senaste tiden. det betyder att mina skoldagar har blivit alltmer nervösa och hjärtklappande.
hur som helst, så köpte jag de här vackra fina bästa skorna idag. för 67 kronor blev de mina, varav frakten låg på 66 kronor.


-astrid

jag kallar på dig.


Jag idag med lite tacos på kjolen och rätt ofräsch efter rätt mycket gympa men annars är det bra. Nu sitter jag och Fanny och jobbar på det som ska vara klar om exakt en timme. Varför varför gör jag aldrig saker i tid. Suck.

/Hanna

girls will be girls.



Såhär har jag sett ut idag. Nu väntar jag på Agnes och är rätt less på att plugga även fast jag knappt börjat.
Igår hände en del grejer som att jag kom fram till att jag inte kan dricka kaffe längre för att min mage verkligen vill döda mig då. Jag vet inte vad jag ska göra på eftermiddagarna längre. På det bestämde jag mig inatt för att sätta stopp på det omåttliga sockerintaget också och gett mig själv godislöfte (good luck). Mest på grund av att min kropp inte heller kan ta tag i det längre. Jag har alltså bivit en sällskapare av de andra hälsofreaksen, ganska så ofrivilligt. Nästan. Träningsvärken som kommer efter en språngmarsch till bussen kanske borde vara det första att ta tag i. Ja fast nääe.
Jag är rent allmänt rätt depp så fortsätt proppa med saker som gör en glad i inlägget nedan.
Puss ni är så fina!
/Hanna

saker som gör mig glad.

Små saker är sådant som kan göra mig så himla glad. Små saker kan få mig så himla ledsen också men nu i det här inlägget tänkte jag att vi skulle fokusera på de glada. De glada kan vara exempelvis när jag reser mig upp på bussen för en gammal tant som tackar om och om för att sedan sedan le mot mig resten av bussresan. Det kan vara när min bästa vän säger "du är den jag tycker om mest att vara med av alla" och att stå och kramas. Det kan också vara:

Sådanadära vattenpölar som speglar himlen:


Att läsa en bok jag inte läst på länge så som harry potter, eller egentligen vilken fin bok som helst, och försvinna in i en annan värld:


Att lägga sig ner i mossan och blicka upp mot himlen med trädtoppar som ram i dess mjuka säng:


Att stoppa ett tänt ljus i en tekoppa och inte längre känna mig så ensam:


Att hitta såna där platser i skogen som man får för sig att ingen annan människa sett förut:


Vad gör er glada? Åh snälla berätta.
/Hanna

Min stora kärlek till julen.

En text jag skrev för några månader sedan men tyckte inte var värd att publicera:
Flora sa någon gång "såfort jag tänker på jul tänker jag på dig för du älskar verkligen julen, hanna".
Jag har alltid gillat julen. Lite extra mycket. Jag börjar lyssna på julmusik i oktober. Juldekorationer är en storsatsning här hemma och alla gardiner byts ut mot något rödrutigt och i varje fönster hänger en julstjärna, eller en julljusstake. Att hitta en perfekt julgran är en sport för mig. Jag laddar alltid med julfilmer månader i förväg. Jag hetsar julen liksom de i vem-dalen. Förra året blev det ingen jul alls för mig. Jag var i indonesien. Jag åt jullunch (som förövrigt måste erkännas vara den bästa lunchen jag ätit, jullunch med) på Four Seasons Hotel i Jakarta med min värdfamilj. Jag öppnade mina klappar i ensamhet bakom min säng. Jag öppnade även ett mejl lite senare från familjen som alla satt tillsammans där hemma. Jag grät lite grann. Jag ska inte säga att jag hade en dålig julafton för jag hade inte någon alls.
Därför är årets jul så otroligt viktig. Jag måste ta igen för förra året. Därför har jag nu övertalat familjen att den ska firas på landet i Barnen i Bullerbyn anda(vi har en bondgård i en liten by med 4 andra familjer). Jag har i huvudet redan planerat menyn för i år, vilka olika sorters julgodis vi måste baka och under middagen idag fick mamma och pappa tvingas lyssna på en spellista jag gjort under dage med lite mer finstämda jullåtar. På det hela har jag dessutom redan bestämt min egna klädsel. Jag överväger även tanken på att återinföra julrim.



(2008)



Nu sitter jag här brakförkyld dagen innan min sjuttonårsdag och årets första advent och slår in julkolor. Köket är fyllt av juldofter och glöggen värmer på plattan. Jag tror inte det kan bli bättre.

bra grejer.

Det var någon som bad att få se lite mer vardag från mitt håll. Det här var min torsdag:

Fanny, Rebecca, Manne och jag åkte hem till mig efter skolan. Här är Rebecca:


Vi kollade på Kungarna av Tylesand. Helt klart bästa svenska påfundet enligt oss. Här är Mannes fötter, lite av mina mjukiskläder som är världens största fleece och en sammetsrosett (oki astrid du ska få tillbaka den). Om ni undrar varför Fanny som sitter i förgrunden spelar spel och inte kollar så var det för att det var fjärde gången den dagen hon såg avsnittet som sänts för första gången kvällen innan:

Sen åt vi lite indisk köttgryta med:

Efter det åt vi ytterligare lite mer i form av chips. och drack bål lite bål. allt det framför öppna spisen:

Rebecca är helt klart ett bål-fan:


Sen blev jag sjuk och nu sitter jag här oduschad och opluggad.
Tjenixen!
/hanna

att ha rymden mellan sina fingrar.

just nu byggs ett litet litet hus i min trädgård. ett hus med ett kök, badrum och loft. på loftet ska jag bo, och såhär ska det se ut:


man kan låtsas att taket är genomskinligt när man precis ska somna.


massor av planeter och sjtärnor. och ett teleskop som man ska kunna kika i.


och en stjärnlampa. tänk att ha hela universum i sitt rum.

-astrid

my baby used to write me a letter.

Just nu ligger jag i min säng på landet. Igår låg jag död hemma hela dagen och kunde inte ens sträcka mig efter mobilen och ännu mindre gå till köket för att kunna äta. På eftermiddagen kom Malin, som sänd från gud, och tvingade i mig lite majs. Efter den energin ringde min kära mamma som befann sig här redan då och bad mig komma redan den kvällen. Åh jag vet att jag missade mycket igår men det var helt klart värt att vakna helt utvilad imorse för första gången på länge. Kunna titta på fyra avsnitt av glee utan att bli störd och ta en havspromenad med mamma och pappa i över en timme utan att känna att jag måste göra något.

Om lite mer än en månad fyller jag år. I år önskar jag mig det här:


Låga Dr Martens.


En gul Cambridge batchel väska. (eller en röd. tokångest)


Den här tröjan från American Apparel har jag klämt på i snart ett år känns det som.

Annars så skulle ett par hängselbyxor, en ny plånbok och ett träfodral till iphonen inte sitta fel. Åh. Åh vad jag egentligen bara längtar till malin+jag+berlin och sedan jul.

Hejdå nu ska jag sova.
/Hanna

jag har en sol bakom axeln.


SUIT UP-DAY I SKOLAN IDAG. min skola är bäst. mwoeoeopp mitt liv är asfantastiskt just nu!

-astrid

min bästa vän.



Idag fyller min allra bästa vän år. 17 år. Det betyder att vi känt varandra i över 16 år. Malin är min syster (i princip). Vi känner varandra utan och innan, vilket känns rätt självklart eftersom vi varit bästa vänner sen vi lärde oss prata.
Min födelsedagspresent till Malin var en resa till berlin i december bara vi två. Jag tror aldrig förr att jag varit så taggad på något.

Nu måste jag städa.
/Hanna

i could see your tender smile



jag vill bara krypa ner under täcket med en chokladkaka och en någon harry potter bok. fred

i'm finally here.



imorgon händer det nåt, är det någon som kan gissa vad som skedde 13 oktober för fyra(4) år sedan!?

/Hanna

julabstinens.


Bilderna från igår när vi åt födelsedagsbrunch i farmors ära som fyllde 85 år förra veckan. Gustav, min bror, var hemma för en gångs skull och det gjorde mig mycket glaad.

Förlåt mitt dåliga bloggande men min kalender är överfull av små notiser för varje dag. Läxor, inlämningar och kompisar jag lovat att träffa. Blir lite smått bananas. Efter skolan idag satte jag mig på cafe fix och pluggade tills att Hedvig kom vid fyra. Vi myste och klagade på hur sällan vi träffas. Nu sitter jag nyss hemkommen i köket och väntar på middag. Till det är det lite julmusik (ett vidare utlägg om det senare ikväll tänkte jag). Efter det blir det ytterligare lite mer skojigt plugg. Nu ska jag försöka logga in på min flickr som jag glömt inloggningen till. 17 också.

/hanna

måndagsfrukost.



en vildkatt blir en stjärnbild mot din kind.


helt vanligt att simma runt i ett korallrev och sjunga lite pocahontassånger. finfin söndagskväll.

-astrid

oktober för länge sedan.


för två år sedan i oktober tog jag och hanna en promenad.


en annan oktoberdag 2008 sken solen. jag kan minnas att den inte hade gjort det på ett tag.


samma månad flyttade jag in i mitt nuvarande rum. rummet var väldigt städat på den tiden och jag invigde min vattenkokare.


försökte dansa bort skolångesten. det gick väl sådär.


senare det året blev det många ensamma vardagar. tack vare kylan, mörkret och jagvetintevad, skolan kanske.

idag sa ebba till mig att den här vintern skulle bli den kallaste på jättejättelänge. då blev jag ledsen. jag älskar vintern, men den kan förändra människor till det sämre när den bara har mörker att erbjuda. äsch man får väl se förbi mörkret och längta till festivaler och bara ben istället. godnatt!

-astrid

christmas is going to the dogs.

De som känner mig vet att jag gärna har ett projekt framför mig. Hedvig är ofta den enda som kan uppskatta dem på samma sätt som jag, exempelvis förra våren gjorde om ladan till ungdomshängslokal. Ingen uppskattade min ideer om stora tält, hängmattor och golven täckta av trasmattor till en början. Men jag kan säga att det användes flitigt förra sommaren.
Förra sommaren var också då Hedvig och jag flyttade upp på vinden över sommaren. Den här videon beskriver verkligen inte hur knasfint det var.
Den här sommaren var det hönshuset och blir mitt bostadshus. Efter att allt målats vitt och trä lagts över betonggolvet flyttade jag in.
Det är rätt avlångt. På ena sidan placerades ett större bod, pinnstolar i olika färger och min kaninlampa som skiner upp de mörkaste kvällar. Här satt vi med tända ljus om nätterna och på mornarna kan jag säga er att utsikten därifrån är mer än vacker:

Ovanför varje säng finns det en liten hylla för saker och ting. På min sida fanns det plats för några bra böcker, fjärilstavlan (finast på jorden), en liten oljelampa och mitt favvorådjur:

(På den motsatta sidan hängde fyra tavlor på olika frukter smakfullt och som toppen på isberget min favvo klänning stolt)

Åh vad jag önskar att jag inte haft min dumma mobil och fotat allt med i somras. Nu sitter jag här och surar klockan halv 11 på kvällen i oktober. Lite sent.
/Hanna

kvällsfunderingar.



· jag borde verkligen börja plugga inför franskaprovet imorgon. jag förstår ingenting. grammatiken tycker inte om mig.
· jag vill klippa av mitt hår. det blir väl sisådär 30 centimeter. eller 20 kanske. men det får bli när jag får modet till att göra det. BARA ETT PROBLEM! hur ska jag då kunna ha mina lilla my-knutar? en gåta.

-astrid

an arrow in the side


Svartvitt: 1. Hedvig. 2. Löv och så lite jag.

Nu är det skola som gäller. Förövrigt fyller farmor 85 idag, grattis favvo!
Livet leker.
/hanna

poppa poppa popcorn.


har trippat omkring i skolans korridorer iförd min popcornklänning idag. alla borde ha en popcornklänning faktiskt.

-astrid

hur många löv finns det i världen



Idag har jag varit med bästis Hedvig. Vi började med en eftermiddagskaffe på saturnus, där man såklart måste ta en bulle att dela på. Efter en stunds mys så tog vi en längre promenad och slog oss slutningen ner i vasaparken. Där var det fullt och åter fullt av gula, oranga och röda höstlov på marken. Åh ibland är hösten alldeles för vacker. I alla fall på bild då man slipper frysa om benen och näsan rinner obemärkt.
-Hanna
ps. Varför blir bilderna på blogg.se så jädrans suddiga? Jag förminskar dem till storlek 700 som de sedan laddas upp i men ändå så blir det knasfult. Sparar dem dessutom i png. Tips någon?

home is when I'm alone with you.



Jag idag. Och jo, jag ser rätt död ut. Jara. /Hanna

manchester.


en fin dag blev ännu finare med himmelsblå manchesterbyxor. <3

-astrid

alltid är de kvar i hälarna

Jag kom just hem efter ätit middag med Flora. Det blev yakiniku på något litet ställe vid nytorget. Fast innan dess blev det såklart en kanelbulle, det för ju 17 kanelbullensdag så jag hoppas ni alla ätit en!

Jag sitter nu och försöker plugga mend det går inge vidare. Istället tittar jag på de jättesuddiga bilderna jag tog under familjemiddagen vi hade för Isa, min svägerska, i lördags:

Under helgerna hemma hos mig är det jättesatsigt med målen. Eller jag har ju aldrig tänkt på det förrens kompisarna började påpeka det. Alla måltider sker på vissa klockslag (frukost klockan 8. förmiddagskaffe klockan 10, fast de där första brukar jag missa. lunch klockan 1. eftermiddagsfika klockan 4. middag klockan 7) och det skulle aldrig komma på tal att ha något färdiglagat. Här var dagenes middag. Förätten: Laxrullar, stekt sparris, svamp mamma plockat i skogen på mammas hembakta bröd och bladspenat med citronvinäger. Gott! (svamp är nog det bästaste av bästa med hösten) Resten av maten blev rätt blurrig. H3H3

Det var bara Felix av mina bröder där. Felix dricker mjölk till alla mål trots att han är 24 år. Kvällen till ära hade han en skjorta han köpte när vi var i Miami 2005(som hade inte använt sen dess men då var hans favorit). Det kändes så knas, som att spola tillbaka tiden till när han bodde hemma när han satt där som vanligt med mjölken.

Farmor är allt lite mer vuxen med sitt vin. Känns dock rätt stressigt för hon fyller år på onsdag och jag har strulat till det med presenten jag och min bror, Gustav, skulle köpa. Nu sitter jag här och funtar på vad man kan ge - vad brukar ni ge era farmödrar/mormödrar?

Felix och Isa - världens vackraste par.

Om det är någon som undrar hur jag såg ut idag kan jag säga att jag såg exakt ut som Hedvig idag. Vi ringdes just och kom fram till det. Sicken tur att det inte var idag vi två skulle träffas, annars har det hänt att vi prickar in samma klädsel samma dag.
Nu ska jag ta tag i mig själv!
/Hanna

jag önskar att jag hade fått ett brev när jag fyllde 11.












jag och hanna tittar på harry potter, som kan vara världens bästa. helt plötsligt vill man gå på ett mysigt internat i ett slott långt långt bort.

goddag!

Lite bilder sådär på en lördag. 1. Hedvig ja. Hennes blogg är nere idag, precis som många andra. Hon grät en del och sen kom hon på att det förhoppningsvis löser sig.2. jag. fotot är taget av astrid.
JAG OCH FANNY BOKADE JUST HÅKAN BILJETTER TILL DEN 13!!!!!!!!
/hanna

om soulmates.






i vår skola jobbar vi i projekt, och det vi arbetar med nu heter "soulmate". det innebar att man helt slumpvis parades ihop med en flicka eller pojke från parallellklassen som man skulle fotografera och intervjua. det är himla fint, för på en millisekund vet jag nästan allt om henne. och hon om mig, såklart.

RSS 2.0