Stjärnfallet är jag och du är himlen för mig varje dag.

Kommer ni ihåg det där inlägget om Sallys detektivbyrå? 
Nu är det så att jag finner det fasligt skojigt att hitta på sagor när jag sitter på bussen eller promenerar hem från skolan. Så nu har jag hittat på en ny historia. Den må inte vara så nyskapande och även en smula fånig men vad gör det om hundra år.

Den skulle handla om Olga. Olga skulle vara så där otroligt söt så man trillar av stolen men också en smula syrlig som avskräcker en att våga prata med. Fast det sistnämnade skulle vara omedvetet och allt annat än vad hon ville utstråla. Hon skulle ha långt vågigt hår och en massa fräknar tätttätt sittnade på näsan som skulle hålla ett par stora sköldpaddemönstrade wayfarerglasögon på plats. Lite som när Elsa Hosk var med i Lula: 


Hon skulle vara blyg och titta ner i golvet för att ibland bita sig i läppen osäkert när det var hennes tur att konversera. Hon skulle svänga med de oftast blommönstrade tygskors prydda fötterna när hon satt ner och säga att hon inte vet svaret på frågor fast hon visst vet för att hon är för blyg för att svara. Hemma skulle hon krypa upp i sängen, äta bullar tills hon kände en mättnad som aldrig förr och lyssna på Beatles, såklart nynnandes med.  Hennes dagar skulle se ganska likadana ut. Men sen så plötsligt bara sådär skulle hennes mamma bestämma sig för att de minsann skall flytta. Långt från staden. Ut på landet.

Olga skulle varken ogilla eller gilla iden. Hon skulle bara rynka på näsan och önska för allt i världen att någon skulle vilja bli hennes vän.

Deras nya hem skulle se lite ut såhär:



Hon skulle cykla till skolan varje dag utmed grusvägar som ter sig sträcka sig i oändlighet:


Och hon skulle nästan alltid ha bruna, oranga eller vinröda strumpbyxor och stora beiga koftor:

Och såklart tygskorna.
Allt skulle kännas omöjligt först. Alla var så annorlunda. Men sen skulle hon hitta Gemma. Hon skulle vara helt fantastiskt snäll och de skulle tumma på att vara barnsliga resten av livet. De skulle starta en detektivbyrå i hemlighet, för jag menar vad skulle andra säga om två femtonåringar som gillar att lösa mysterium sa olga bestämt. Och så belv det en hemlighet. Så ibland skulle de lösa mystiska försvinnanden som aldrig var så mystiska i slutändan. På helgerna skulle de leva om nätterna. Åka och bada med endast stjärnorna som åskådare och laga middag fram mot soluppgången. Man skulle följa med på alla deras äventyr.  Som när de stal en roddbåt och åkte ut till holmen och tittade på soluppgången samtidigt som åt sockerkaka. Det skulle kännas såhär:



Sen skulle Olga bli blixtkär i Kalle som skulle bo längre bort. Men Kalle skulle vara dryg mot alla och uppföra sig som ifall han var kungen över alla andra moppemogna ungdomar. Hon skulle skämmas något otroligt över hur hennes hjärta tog dubbla skutt när hon såg honom. Ibland skulle hon skymta honom inne på den lokala lanthandeln och huka bakom frysdisken likt en kanin för att undkomma en örn.

Fast sen en dag skulle de såklart lära känna varann på ett eller annat sätt. Och han skulle bli lika blixtrande kär i henne som hon i honom. Och ja. Ni förstår.

Kommentarer
Postat av: Pauline

å va fint det lät! va bra du skriver!

2009-01-19 @ 20:40:07
URL: http://paulineader.devote.se/
Postat av: ida

åh åh åh, jag dör en smula! så himla fint, underbart, bra! i love your blog!

2009-01-19 @ 20:51:35
URL: http://idasjodin.devote.se
Postat av: amalia

åhåhåhåh va fint.

2009-01-19 @ 21:08:53
URL: http://amaliaf.blogg.se/
Postat av: Linn

Åh så fint!!

2009-01-19 @ 21:41:06
URL: http://rosalinn.devote.se
Postat av: ellen

hanna!!!! du är så pricken rätt på ordet och nuddar alla känslor som finns på en gång. dina texter gör min måndag, tisdag, onsdag - färgar dom sprakande glittrande rosa och åh vad du är bra!

2009-01-19 @ 21:53:30
URL: http://rekis.blogg.se/
Postat av: Desirée

Fantastisk text! jättebra!

2009-01-20 @ 03:01:37
URL: http://kleindesiree.blogg.se/
Postat av: ohdear

Åh, så fint!

2009-01-20 @ 15:17:06
URL: http://www.ohdear.devote.se
Postat av: Matilda

helt plötsligt kändes det som om det skulle vara trevligt att lära känna en olga!

2009-01-20 @ 17:12:32
URL: http://fussdoll.blogg.se/
Postat av: Johanna

fint som 17!

2009-01-23 @ 19:17:46
URL: http://saltwaterandraybans.blogg.se/
Postat av: Klara

herregud så fint du skriver.

kanske är det lite så man vill vara. verkar så himla mysig, den där olga!

;)

2009-01-25 @ 21:55:31
Postat av: emelie

min träslöjdslärare kallar mig olga, eller så var det min kompis, minns inte. för vi säger hela tiden fel till honom.

2009-03-16 @ 21:01:03
URL: http://huntingforwitches.blogg.se/
Postat av: juulan

underbart!!

2009-03-20 @ 12:12:40
URL: http://juulan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0