Sally's Detective Agency.

Efter att ha gjort alla dumma läxor om kvällarna finns inget mysigare än att krypa ner under en filt i framför tvn för att följa sitt favorit program. Jag älskar att följa program, att med spänning slå sig ner i tv soffan en gång i veckan, för att äntligen få se något som jag väntat på i precis en vecka på att få se igen. Det enda problemet är att jag avskyr vart enda program på tv. Jomen visst så går Dexter, Pushing Daisies, Twin Peaks och Agatha Christie deckare ann men hur ofta lyxar tvn till med det. Aldrig i princip. Så där sitter jag surmulet och tittar på Nytt läge eller värre. Då brukar jag fantisera ihop världens bästa tv-serie.

Den skulle handla om en flicka som skulle heta Sally eller något annat extra fint. Hon skulle vara detektiv med en egen detektivbyrå. Dit skulle olyckliga flickor och pojkar gå när de hade olösliga mord som Sally med ett leende och intellegents som ingen annan löste utan problem under en timmes tv-tid.

Sally skulle bo i en ofantligt vacker stad - tänk en blandning av Stockholm (tänk lärkstan), London, Paris och Visby. Så här:



Hon skulle bo såhär alldeles ensam:



I hallen hemma hos sally skulle färgglada skor ligga i drivor och det skulle kännas lite så här varje morgon när hon skulle klä på sig (fast det skulle man ju inte se i varje avsnitt såklart). Hennes garderob skulle vara proppfylld med söta klänningar och små stickade koftor i alla regnbågens färger. Från lådarna i byrån skulle benen till prickiga, turkosa, röda, rosa, blå, gröna och hjärt-mönstrade strumpbyxor hänga ut.



Sally skulle vara ofantligt olyckigt kär i en man hon inte kände. Han skulle vara puppnåligt stilig och bära wayfarers på bilderna i tidningarna. I slutet av första säsongen skulle de såklart mötas. Alla som satt hemma framför tvn skulle också vara hemligt förälskade i honom. Men varje vecka skulle även någon annan stilig man gästa Sallys detektivbyrå, fast de skulle hitta en själsfrände i slutet av varje avsnitt. Honom skulle man drömma om lite ända tills nästa avsnitt då det kom någon ny.



Då och då skulle Sally fara till landet för att hälsa på sin minst lika smarta faster som hon växt upp med. Där skulle de lösa mysterier tillsammans i kanske två avsnitt. Det skulle kännas så här där:



Introt skulle vara såhär:

 

Det tv-programmet skulle jag följa. Fast jag är fånig som drömmer om sådant. Jaja, vad skulle du bänka dig för varje vecka?

Kommentarer
Postat av: Julia

Jag skulle älska det där tv-programmet! Det verkar helt perfekt!



Just nu tycker jag att det inte går ett endaste bra program på tv. Det enda jag kollar på är Gossip Girl, fast det gör jag på nätet för Sverige ligger så långt efter. Annars kollade jag alltid på Veronica Mars förut (det handlar om en tjej som är detektiv, fast mer cool än söt), men nu har den serien avslutats. Ett annat bra program som gick förut är Skärgårdsdoktorn, typ mysigaste timmen i veckan! Åh!

Kram!

2008-12-07 @ 21:27:15
URL: http://prick.blogg.se/
Postat av: elsa

vilken bra fantasi du har! hihi.

lost såklart och... heroes och för att inte tala om sex and the city. åh <3

2008-12-07 @ 21:45:22
URL: http://thisisonlyagame.blogg.se/
Postat av: Jossan

Mitt påhittade älsklingsprogam skulle vara alldeles ljust pastellig. Det skulle handla om en flicka med ljust, rödbrunt, lite smålockigt hår och isblågröna ögon och en pojke med rufsigt, mörkbrunt hår och knalligt gröna ögon som spelar gitarr och sjunger otroligt fint. Lite hest, men klart och fint. Hon ska kunna spela piano, han med förresten. I början ska det handla om hur de skiljs åt och fortsättningen ska vara hur de letar på varandra och alla trubbel på vägen.



Jag har storyn lite i huvudet redan. Den skulle nog bli förträfflig.

2008-12-07 @ 22:18:30
URL: http://thjossan.blogg.se/
Postat av: Robin

haha gud så livlig fantasi!

så härlig blogg!

2008-12-07 @ 22:32:48
URL: http://robinnilssons.blogg.se/
Postat av: ottie

ohgod hanna! skicka in det där som ett förslag till vilken tvserie skapare som helst. Nununu. Det skulle bli en hit!

2008-12-07 @ 22:34:48
URL: http://rekis.devote.se
Postat av: ellen

jag har slutat titta på tv. men hanna, det här skulle jag absolut kolla på. det låter som twin-peaks nivå och då är det riktigt bra.

fy fanken vilket underbart inlägg. nu sitter jag och ler åt dina tv-tankar. ja.

2008-12-07 @ 23:51:09
URL: http://rekis.devote.se
Postat av: ninni

grym fantasi!

2008-12-08 @ 12:24:50
URL: http://ohkay.blogg.se/
Postat av: Frida

åh, den är helt perfekt. jag skulle följa den varenda vecka om den gick på tv och sedan kolla en extra gång eller två på internet om det gick bara för att den är så bra. bilderna är fantastiska förresten.



de program jag tycker om är poirot(helt fantastiskt bra och jag råkar veta att jag ska få en box med poirot i julklapp, jippi!) morden i midsumer (älskar det också, så himla synd att det typ bara visas på sommaren), wallander, beck, örnen, ashes to ashes mm. de absolut bästa tv-serierna är såklart deckare som gärna kan ha lite kärlek med också som antligen slutar lyckligt eller inte. sen älskar jag att titta på film också men olyckligtvis är det inte ofta bra filmer förutom någon lördag när man har lite tur.

puss på dig sötaste hanna!

2008-12-08 @ 18:13:30
URL: http://skarpt.blogg.se/
Postat av: Flora

jag skulle sitta bänkad framför Sally's Detective Agency varje vecka. Tillsammans med en strut brända mandlar och en kopp varm äpplejuice. För jag kan tänka mig, att den skulle bli hur bra som helst. Speciellt med det där introt till. Och killen som ska se ut som Robert Pattinson. Och det gillar jag.

2008-12-08 @ 21:35:06
URL: http://floras.blogg.se/
Postat av: J E N N Y

Låter alldeles, alldeles underbart! Verkligen en tv serie jag skulle följa :]

2008-12-08 @ 21:38:52
URL: http://bluedreams.devote.se
Postat av: coco

lite mer djup och lite mer ytlighet så skulle det vara perfekt!

2008-12-09 @ 10:08:10
URL: http://cocorico.blogg.se/
Postat av: coco

*lite mindre ytlighet

2008-12-09 @ 10:08:20
URL: http://cocorico.blogg.se/
Postat av: Linn

Fint!

2008-12-09 @ 16:41:38
URL: http://rosalinn.devote.se
Postat av: Lisa

wow underbart, det skulle jag vela se. kram

2008-12-09 @ 17:27:22
URL: http://lisaholmqvist.blogg.se/
Postat av: Frida

Fånigt!?!?!

Du borde skicka in "manuset" till någon som håller på med sånt där. Du skulle kunna bli rik OCH förse oss svenskar med en riktigt bra tv-serige!

PUSS och KRAM

2008-12-09 @ 23:20:56
URL: http://withsoul.blogg.se/
Postat av: 610

hatar att jag är typ beroende av GG och DH även om SATC är absoluta favoriterna. Ändå önskar jag nog att jag inte ville titta på nån serie alls. Möjligtvis om den handlade om något mer realistiskt med mer politiska vinklar eller typ vetenskap. Animal Planet är ju nice. Fast jag gillar inte approgrammen..

2008-12-10 @ 00:52:23
URL: http://sexettnoll.blogspot.com
Postat av: Amanda

Jag läser inlägget om och om igen och varje gång så småler jag för mig själv. Du har så fina tankar och serien låter hur mysig som hellst. Nu finns det aldelles FÖR många moderna serier som känns så opersonliga. Den här serien är alldeles för bäst för att vara sann. Den idén är jättefin! Och du är inte larvig, det ska du veta. Pusspådig!

2008-12-10 @ 15:53:11
URL: http://tamigtillkarlek.webblogg.se/
Postat av: hanna

Julia: Åh Veronica Mars var BÄST. men jag var så dålig på att kolla på det. jag glömde alltid bort det eftersom det gick på tvåan..

Jossan: Åh så fint!

Otiie: Haha säkert!

Ellen: Tv-tankar haha..:P

Frida: Ja vet, poirot och morden i midsumer är grymma. På sommaren går det enda bra, de miss marple och foyle's war.

Flora: framför allt killen som ser ut som vår robert! :D

Cocorico: Men djupet kommer ju sen, med alla intriger. Fast jag gillar att slötitta på ytliga program. Det här skulle vara den perfekta kombinationen - Godis för ögonen (ytligheterna), nötknäckare och kärlek(djup). hihi.

Frida: Tackar haha kanske det..

610: Animal planet ÄGER. Kollar jämt på det. Fast de upprepar en del...och översättningen är sämst. Text alltså. Den översatte grizzlybjörn till brunbjörn. Så upprörande :P

Amanda: Vad söt du är, Tack!



puss på er.

2008-12-10 @ 17:07:09
Postat av: Anonym

Haha vad du är söt, jag skulle absolut kolla på ditt program om Sally xD

Älskar Morden i Midsomer, Poirot och Medium

Hoppas vi ses

Kraaam <3

2008-12-14 @ 20:06:03
Postat av: Lisa

Haha vad du är söt, jag skulle absolut kolla på ditt program om Sally xD

Älskar Morden i Midsomer, Poirot och Medium

Hoppas vi ses

Kraaam <3

2008-12-14 @ 20:06:45
URL: http://lisaangel.blogg.se/
Postat av: Lisa

haha ja glömde fylla i att förra kommentaren va från mej.. sry xD kram

2008-12-14 @ 20:07:41
URL: http://lisaangel.blogg.se/
Postat av: Lisa

okej nu står det plötsligt att den första kommentaren var från mej.. men men ja orkar inte sorry att ja fyller din blogg med nonsens hahah kram xD

2008-12-14 @ 20:08:51
URL: http://lisaangel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0